نقد و بررسی
گوبی دلقک زرد
گوبی دلقک زرد :
گوبی دلقک زرد Yellow Clown Goby معمولا در بین کلنی های مرجان های سخت و نرم مناطق تپه مرجانی اقیانوس هند و اقیانوس آرام دیده می شود. آنها ماهی های کوچک اندامی هستند و دارای سر بزرگتری نسبت به بدن خود می باشند. این گوبی دلقک Clown Goby، ماهی پر جنب و جوشی است و علاوه بر فعالیتش رنگ بسیار جذاب و زیبایی دارد. این ماهی دارای بدنی به رنگ زرد روشن می باشد و می تواند نظر هر بیننده ای را به خود جلب کند.
آنها ماهی های آرامی هستند و می توانند گزینه بسیار مناسبی برای افزودن به آکواریوم های تپه مرجانی باشند، زیرا؛ در صورت وجود کلنی مرجان های پلیپی در آکواریوم، خود را میان پلیپ ها مخفی کرده و یا در میان آنها شنا خواهند کرد و گاهی ممکن است ساعت ها بر روی این مرجان های دریایی به استراحت بپردازند. با این حال، گاهی ممکن است پلیپ های مرجان های سخت SPS را گاز بگیرند.
جهت نگهداری از این ماهی به آکواریومی با حداقل گنجایش 40 لیتر یا بزرگتر نیاز دارید. آنها به ندرت نسبت به ماهیان دیگر تهاجمی می شوند، اما در آکواریوم های کوچک رفتار تهاجمی بین این ماهی و دیگر گوبی دلقک ها به خصوص ماهیان کوچکتر دیده می شود.
اگر آکواریوم مورد نظر به اندازه کافی بزرگ باشد، می توانید یک جفت یا چند عدد از این ماهی را با هم نگهداری کنید، اما لازم است که آنها را “همزمان” باهم به آکواریوم معرفی کنید.
بهتر است که گوبی ماهیان دلقک زرد Yellow Clown Goby با گونه های صلح طلب نگهداری شوند.
تولید مثل
جفت خوردن و تخم ریزی گابی های دلقک زرد Yellow Clown Goby در آکواریوم های آب شور تپه مرجانی امری تقریبا معمول است. این ماهی ها زندگی خود را در ابتدا به عنوان جنس ماده شروع می کنند و قابلیت تغییر جنسیت دارند، به این معنی که در صورت جفت شدن، اگر هر دو ماهی از یک جنس باشند، یکی از آنها تغییر جنسیت داده و یک جفت نر و ماده را تشکیل می دهند.
در مورد تشکیل یک جفت، قابل ذکر است که اگر هر دو ماهی که قصد تشکیل یک جفت را دارند از جنس نر باشند، ماهی کوچکتر به جنس ماده تغییر جنسیت می دهد و اگر هر دو از جنس ماده باشند، ماهی بزرگتر جنس نر خواهد شد.
همچنین توجه داشته باشید که تنها زمانی جنس نر این گونه می تواند کوچک تر از جنس ماده باشد که در همان مرجان این ماهی با جنسیت سابق خود با یکدیگر جفت بخورند.
مدتی پس از جفت گیری اگر شرایط محیطی آکواریوم ایده آل باشد، جنس ماده تخم ها را در اطراف شاخه ی مرجان های سخت SPS به شکل نوارهای دایره ای شکل می ریزد. سپس ماهی نر بلافاصله آنها را بارور می کند و تا زمان جوجه ریزی، حدود پنج روز بعد، محافظت می کند. در حدود زمان تقریبی 33 روز، بچه ها دچار دگردیسی شده و ته نشینی می کنند. همچنین رنگ آمیزی ماهی را می توان پس از حدود 40 روز مشاهده کرد.
قابل ذکر است که گوبی های دلقک تخم های خود را در زیر شاخه ی مرجان های سخت قرار می دهند که این عمل باعث آسیب دیدن بافت مرجان می شود. با این حال، در شرایط مناسب، مرجان بافت آسیب دیده ی خود را ترمیم و بازسازی می کند.
رژیم غذایی
اکثر ماهیان دریایی گوشت خوار هستند و گوبی دلقک نیز از همین دسته ماهیان است. رژیم غذایی آنها با توجه به اندازه کوچکشان عمدتا از مزوپلانکتون تشکیل شده است. آنها در تغذیه فرصل طلب هستند، نه شکارچی.
رفتار معمول گوبی های دلقک در هنگام غذا خوردن این است که صبر کنند تا غذا در محدوده مورد نظر آنها قرار بگیرد، در آن زمان آنها برای گرفتن غذا به سرعت شنا می کنند و بلافاصله به جای قبل خود باز می گردند. در محیط آکواریوم، می توانید این ماهی را با انواع غذاهای گوشتی، مانند: میگوهای ریز منجمد شده، ویتامین، آرتمیا و سایر غذاهای گوشتی و همچنین انواع غذاهای آماده ی پولکی و گرانولی پایه گوشتی با کیفیت بالا تغذیه کنید.
همچنین در صورت نیاز می توانید بچه های آنها را با انواع غذاهای پلانکتونی ریز و یا بچه های تازه به دنیا آمده آرتمیا تغذیه و غذا دهی کنید.
گردآوری و ترجمه شده توسط تیم ایران کورال
0دیدگاه کاربران