5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم

5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم

دلیل اصلی تلفات آبزیان دریایی در طبیعت را می توان عمدتا از طریق شکار توسط حیوانات دیگر بیان کرد و بیماری و گرسنگی ماهی ها، به دلیل وسعت بسیار بالا و تنوع غذایی فوق العاده اقیانوس ها نمی تواند باعث مرگ و تلف شدن آبزیان شود.

همچنین به ندرت شاهد شیوع واقعی انگل یا بیماری های دیگری در طبیعت به طور گسترده خواهیم بود و هنگامی که یک ماهی به یک انگل یا بیماری دچار می شود یا به دلیل افزایش سن سرعت و چابکی خود را از دست می دهد، توسط آبزیان دیگر خرده می شود.

اما موارد ذکر شده ی فوق در مرگ آبزیان دریایی در محیط اسارت و آکواریوم های آب شور خانگی نقش چندانی نداشته و می توان به صراحت گفت که کاملا به مداخله انسان برای زنده و سالم نگه داشتن ماهیان بستگی دارند.

در چندین سال گذشته و زمانی که افراد در مراحل ابتدایی راه اندازی آکواریوم های آب شور خانگی خود بودند به دلیل عدم آگاهی و نبود علم کافی در شیوه های نگهداری و شرایط محیطی گونه های مختلف دریایی، تلفات آبزیان بسیار بالا بود و متاسفانه آنها مدت زمان طولانی قادر به زنده ماندن نبودند.

اما علم و تکنولوژی در دهه گذشته از جمله در صنعت خاص آکواریوم به ویژه آکواریوم های آب شور دریایی مسیر حرفه ای را طی کرده و پیشرفت های چشمگیری را شاهد بوده ایم، با این حال باز با توجه به اطلاعات کافی در زمینه نگهداری و گسترش تکنولوژِی ماهیان، مرجان های دریایی و بی مهرگان در آکواریوم های آب شور خانگی می میرند که بدین ترتیب قصد داریم در این مقاله به علت های اصلی و 5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم های آب شور دریایی بپردازیم.

5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم
مقاله : 5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم

5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم های آب شور خانگی می توان از موارد ذکر شده ی زیر دانست که عبارتند از:

1 – گرسنگی و رژیم غذایی

بسیاری از ماهی ها از زمان صید تا زمانی که یک فرد علاقه مند آکواریست آنها را به آکواریوم خانگی خود اضافه کند به درستی غذا دهی و تغذیه نشده اند و صید کنندگان و مراکز پخش آنها را تغذیه نمی کنند، زیرا؛ این امر باعث ثابت ماندن شرایط شیمی آب کیسه حمل و نقل می شود و تغذیه ماهی منجر به افزایش آمونیاک و در نتیجه تلفات ماهی در حمل و نقل طولانی مدت است.

ماهی ها در بیشتر موارد رژیم غذایی متفاوتی با یکدیگر دارند و تغذیه آبزیان بدون رعایت رژیم غذایی پیشنهاد نمی شود.

همچنین بسیاری از آبزیان هیچ علاقه ای به تغذیه از غذاهای معمول ندارند و در شرایط عادی و محیط طبیعی نیز از موجودات ریز، مانند؛ آمفی پاد ها تغذیه می کنند که نمونه هایی از این گونه ها عبارتند از: ماندارین ماهیان، اسبک های دریایی و سوزن ماهی ها .

همچنین بعضی از ماهی ها پس از سپری شدن چند روز و گذشت زمان کافی در آکواریوم جدید به دلیل استرس وارده ناشی از عوامل مختلف اقدام به تغذیه و غذا خوردن نمی کنند که بدین ترتیب، توصیه می شود با شناخت در مورد علایق و رژیم غذایی ماهی، اقدام به تغذیه آن با استفاده از مواد غذایی که می تواند ماهی را ترغیب به تغذیه کند استفاده کنید.

همچنین در این موضوع به عنوان مثال می توان به کمک آرتمیای زنده و میگوی تازه ریز خرد شده و با غنی سازی آنها به وسیله عصاره سیر و ویتامین ها ماهی را به خوبی به غذا خوردن تشویق کرد.

بنابراین؛ این گزینه را می توان یکی از دلایل نسبتا مهم در 5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم بیان کرد.

5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم
مقاله : 5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم

2 – انتقال

بسیاری از افراد به دلایل مختلف ماهی های جدید و تازه خریداری شده ی خود را به درستی آب به آب نمی کنند و آنها را با اختلاف دما بین آب کیسه حمل و نقل و آب آکواریوم و همچنین اختلاف پارامترها و شرایط شیمی آب به آکواریوم انتقال می دهند که این عمل خود به تنهایی یک شک بسیار جدی به ماهی است.

بابت جلوگیری از این گونه موارد و جهت دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقاله نکات معرفی ماهی و آبزیان جدید به آکواریوم را مطالعه نمایید.

3 – انگل و بیماری

بسیاری از ماهیان دریایی مخصوصا؛ جراح ماهیان ممکن انگل هایی را در بدن خود پنهان کنند و در مراحل اول و هنگام خرید مشخص نباشد، اما استرس ناشی از حمل و نقل و جابه جایی می تواند مدت کوتاهی پس از قرار دادن آن ها در آکواریوم نمایان شده و باعث شیوع در محیط آکواریوم جدید شوند.

خوشبختانه در صورت ابتلا به مراحل ابتدایی، اغلب بیماری ماهی ها قابل درمان می باشد و با داروی مناسب قابل درمان خواهد بود.

راه اندازی و استفاده از مخازن قرنطینه برای ورود ماهیان دریایی جدید قبل از قرار دادن در آکواریوم اصلی بسیار توصیه می شوند.

انگل ها به خودی خود علت مرگ واقعی نیستند. علت واقعی مرگ معمولا خفگی ناشی از مخاطی است که ماهی در نتیجه وارد شدن انگل درون آبشش ها تولید می کند.

بنابراین؛ این گزینه را می توان یکی از دلایل نسبتا مهم در 5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم بیان کرد.

5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم
مقاله : 5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم

4 – ناسازگاری

ماهی ها نیز همانند افراد مختلف، شخصیت های متفاوتی نیز دارند و ممکن است یک ماهی خاص رفتاری متفاوت با آن چه از قبل در مورد آن شنیده یا دیده بودید در مواردی از خود نشان دهد.

یکی دیگر از علل مرگ ماهی ها در آکواریوم های آب شور ناسازگاری و به وجود آمدن استرس در ماهی است. استرس به بروز بیماری های مختلف و عدم تغذیه ماهی کمک می کند و این موضوع می تواند برای سلامت دیگر ماهی های موجود در محیط آکواریوم مشکل ساز شود.

در صورت انتخاب اشتباه ماهی نسبت به شرایط محیطی آکواریوم می توان انتظار داشت که نگهداری موفقیت آمیزی در پیش رو نخواهد بود. همچنین آکواریوم ها به دلیل فضای محدود و بسته نمی توانند محیطی برای نگهداری از همه ی گونه ها با یکدیگر در صورت رعایت نکردن اصول و اطلاع از سازگاری ماهی ها با یکدیگر باشند و در نتیجه ی این انتخاب اشتباه، منجر به تلفات و مرگ میر ماهی ها می شود.

جهت جلوگیری هرچه بهتر از این گونه موارد و کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید مقاله جدول سازگاری ماهی های آب شور را مطالعه نمایید.

5 – کیفیت پایین آب

این گزینه می تواند یکی از مهم ترین علت های مرگ آبزیان باشد و همچنین جزو اصلی 5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم بشمار می آید .

آبزیان دریایی برای زنده ماندن به محیطی با ثبات و با پارامترهای خاص نیاز دارند. این پارامترها شامل: شوری آب، pH، آمونیاک و نیترات می باشد که کیفیت پایین آب ضعف غشاء بدن ماهی، عفونت ها و سلامت عمومی ماهی را به همراه دارد.

کیفیت مناسب آب می تواند با اقدامات برنامه ریزی شده و تحلیل های بعد از تست کیفیت آب، سیستم فیلتراسیون کار آمد و صحیح و تغییرات جزئی حفظ شود. نگهداری از آکواریوم نیاز به توجه و دقت به مواردی دارد و خصوصا آکواریوم های آب شور که موارد بسیار فراوانی جهت مطالعه و تحقیق دارند و برای نگهداری موفقیت آمیز نیاز به صبر و مطالعه می باشد.

همچنین جهت اطلاع از میزان و کیفیت ایده آل پارامترهای آکواریوم های آب شور دریایی و نگهداری می توانید مقاله پارامترها و شرایط شیمی آب را مطالعه نمایید.

ما در این مقاله به 5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم های آب شور دریایی پرداختیم و این دلایل از اصلی ترین علت مرگ آبزیان می باشد.

5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم
مقاله : 5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم

دلایل و 5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم های آب شور می تواند با رعایت نکات ذکر شده برطرف شود و تا حد بسیار زیادی از مرگ ماهیان دریایی آکواریوم ها جلوگیری شود .

همچنین این 5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم جزو عمده ترین دلایل مرگ و میر ماهیان آب شور دریایی می باشد.

موضوع : 5 دلیل تلفات ماهی ها در آکواریوم

گردآوری و نگارش شده توسط تیم ایران کورال

منبع : Liveaquaria

دیدگاه شما

2 دیدگاه

  1. حسین گفت:

    قرنطینه نکردن ماهی واقعا خیلی مهمه

  2. حسین گفت:

    بسیار عااااالی. ممنونم از ایران کورال

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.